Najčešća pitanja

Najčešća pitanja

Koje je radno vrijeme ordinacije?

Ordinacija radi od ponedjeljka do petka, od 8 do 21 h.

Kako se mogu naručiti na pregled?

Putem kontakt forme na webu, e-maila info.ordinacijanaka@gmail.com, info@ordinacijanaka.hr, broja telefona +385 1 2922 196 ili putem inboxa na Facebooku.

Što su dentalni implantati?

Implantat je visoko kvalitetan biokompatibilan titanski vijak koji se ugrađuje u kost kao zamjena korijena izgubljenog zuba, a služi kao osnova za zubni nadomjestak.

Koliko traje ugradnja implantata i koliko je bolna?

Ugradnja implantata nije bolna, radi se pod lokalnom anestezijom te traje oko trideset minuta.

Što je All on four?

All on four je postupak ugradnje implantata u čeljust koja nema niti jednog zuba. U čeljust se ugrađuju četiri implantata koji su osnova za izradu mosta. Ovaj zahvat se provodi pod lokalnom anestezijom. Prednost postupka je što nakon ugradnje implantata u roku 24 sata pacijent dobije pričvršćene privremene zube. Proces oseointegracije (stvaranje nove kosti oko implantata) traje 4-6 mjeseci i nakon toga se pristupa izradi trajnog mosta.

Što su zubne krunice?

Krunice su keramički protetski nadomjesci koji svojim oblikom i bojom u oponašaju prirodan zub. Preporučuju se kod velikog oštećenja zuba kako bi zaštitile zub od daljnjeg oštećenja i omogućile mu funkcionalnost.

Što su zubne ljuskice?

Ljuskice su estetski protetski nadomjestak izrađen od keramike, koje su individualno prilagođene prednjim plohama zubi .Brušenje zuba za keramičku ljusku je minimalno. Najčešće se primjenjuju kod različitih nedostataka oblika, boje ili položaja inače zdravih, u pravilu prednjih zubi, odnosno onih koji su vidljivi pri osmijehu.

Što je izbjeljivanje zubi?

Izbjeljivanjem zubi nastojimo promijeniti postojeću boju zuba u nekoliko nijansi svjetliju. Za postupak izbjeljivanja koristi se gel koji ne oštećuje caklinu i ne izaziva preosjetljivost zuba. Izbjeljivanje traje oko šezdeset minuta i završeno je u jednoj posjeti.

Što je to parodontitis?

Parodontitis je upala potpornog tkiva zuba (zubno meso, parodontni ligament, kost) koja se očituje u obliku crvenila, oteknuća i krvarenja, posebno izraženog prilikom pranja zubi. Kod parodontitisa dolazi do nepovratnog gubitka kosti zbog prodora bakterija iz područja zubnog mesa u područje kosti oko korijena zuba te zubi postaju pomični.

Što je ozon u ordinaciji?

Ozon uz jaki antiseptički učinak potiče cijeljenje i regeneraciju tkiva. Primjenjuje se u endodontskoj terapiji u svrhu redukcije broja mikroorganizama korijenskoga kanala, bez negativnih svojstva na periapikalna tkiva, čime se smanjuje rizik nastanka poslijeoperativnih komplikacija. Svojim baktericidnim, virucidnim i fungicidnim svojstvima omogućuje primjenu i kod oboljenja mekih tkiva usne šupljine.

Što su fileri?

U vremenu normalnog starenja kože hijaluronska kiselina smatra se najpopularnijim dermalnim filerom koji će nadoknaditi gubitak volumena usana ili popuniti nastale bore lica.

Što je to PRF metoda?

Trombocitima obogaćen fibrin (PRF) dobiva se iz vlastite krvi koja se pacijentu intravenozno vadi neposredno prije zahvata. Nakon centrifugiranja, iz krvi se odvaja dio plazme koji se koristi za ubrzavanje zarastanja mekog tkiva te za koštano cijeljenje. Stoga se upotrebljava u oralnoj kirurgiji nakon ekstrakcija zuba ili nakon ugradnje implantata.

Kad dijete treba prvi puta posjetiti stomatologa?

Prva posjeta stomatologu trebala bi biti već nakon prve godine života kako bi se dijete priviklo na posjete stomatološke ordinacije.

Treba li popravljati mliječne zube?

Mliječne zube treba popravljati iako su to zubi koji se mijenjaju. Rani gubitak mliječnih zubi  najčešće je uzrokovan karijesom. Posljedice preranog gubitka mliječnih zubi su mnogobrojne i ovise o vrsti izgubljenog zuba i dobi djeteta. To može dovesti do nepravilnog međučeljusnog odnosa (zagriza) što zahtjeva ortodontsku terapiju kod trajnih zuba.

Imate li pitanje za nas?

Pošaljite upit

Naši pacijenti o nama

Dogovorite svoj pregled već danas

S povjerenjem nam se javite s upitom, a naš stručni tim javit će vam se u najkraćem mogućem vremenu. Najbrži način kako doći do odgovora je ispunjavanje kontakt forme.

Načini plaćanja

  • Maestro, Visa (ZABA) 2-24 rata beskamatno
  • Mastercard (ZABA) 2-36 rata beskamatno
  • Maestro, Visa (PBZ tek. račun) 2-12 rata beskamatno
  • PBZ Visa (Amex) 2-6 rata beskamatno
  • Diners 2-12 rata beskamatno

Kontaktirajte nas

    Priložite RTG snimku