Estetika lica

Estetika lica

Starenjem naša koža gubi svoj volumen i svoju elastičnost. Na licu se zbog toga postepeno pojavljuju bore. One su posljedica opadanja razine hijaluronske kiseline u koži, gubitka kolagena i potkožne masnoće. To dovodi do umornog i obješenog izgleda lica. Za vraćanje svježine izgleda lica i izgubljenog volumena danas se primjenjuju neinvazivni estetski tretmani.
 

Želim znati više

Pošaljite upit
 

Hijaluronski dermalni fileri

Hijaluronski dermalni fileri sadrže hijaluronsku kiselinu, koja se prirodno nalazi u našem organizmu. Njihova uloga je nadomještanje izgubljene hijaluronske kiseline, koja privlačenjem i zadržavanjem vode održava hidrataciju kože te potiče proizvodnju kolagena. Rezultat takvog djelovanja je svježije, rehidrirajuće i zategnutije lice. Dermalni fileri koriste se za popunjavanje nazolabijalnih bora (od nosa prema usnama), perioralnih bora (bore oko usana, tzv.pušačke bore), periorbitalnih bora (bore s vanjske strane očiju), podizanje lifting jagodica, povećanje usana.

Postupak aplikacije dermalnih filera: na očišćeno područje lica koje će se tretirati stavi se anestetska krema kako bi tretman prošao što bezbolnije. Nakon njegovog brzog djelovanja, anestetik se ukloni i u područje pod kožu ubrizgava se filer. Rezultati zahvata odmah su vidljivi, a mogu trajati između 6 i 12 mjeseci. Sami postupak traje 30-60 minuta, a oporavka gotovo nema. Nuspojave koje se mogu pojaviti su crvenilo od uboda koje se povuče isti dan,a podljev i otok rjeđe se pojavljuju i povlače se nakon nekoliko dana.

PRF tretman

(trombocitima obogaćen fibrin)

Starenje kože je degenerativni proces kojeg obilježava dehidracija i suhoća kože, gubitak kolagena i elastičnosti, atrofija masnih jastučića u potkožnome tkivu i promjene koštane strukture lica. Radi tih promjena izgled lica se mijenja-postaje umorno i obješeno sa borama koje se s godinama produbljuju. Danas se za ublažavanje i korekciju tih promjena sve više primjenjuju neinvazivni estetski zahvati. Jedan od najnovijih i najinovativnijih zahvata je PRF-tretman. 

Što je PRF tretman?

PRF (fibrin bogat trombocitima) tretman je metoda pomlađivanja kože vlastitom krvlju pacijenta. Naime, naše tijelo ima sposobnost regeneracije oštećenog tkiva i produkcije novoga mladog tkiva preko matičnih stanica. S obzirom da se u krvi nalaze brojne stanice (trombociti, leukociti, faktori rasta..) koje stimuliraju djelovanje matičnih stanica i sudjeluju u stvaranju novoga kolagena, elastina i krvnih žila (tj.novog tkiva), krv je glavni faktor u PRF tretmanu.

On je druga generacija terapije koja koristi vlastitu krv pacijenta. Prva generacija je PRP terapija (plazma bogata trombocitima). Razlikuju se po tome što se kod PRF tretmana koriste epruvete za vađenje krvi bez ikakvih aditiva kao što je antikoagulans i samim time se dobiva 100% prirodan i imunobiokompatibilan preparat. Druga razlika je što se kod PRF tretmana epruvete s krvlju centrifugiraju na manjem broju okretaja čime se sačuva veći broj stanica za regeneraciju tkiva i postiže bolji učinak na koži.

Kandidati

PRF terapija pomlađivanja matičnim stanicama primjenjuje se za:

· smanjenje bora na licu (bore na čelu, periorbitalne, nazolabijalne, perioralne=

· pomlađivanje kože na rukama i ostalim dijelovima tijela

· poticanje rasta kose na tjemenu

· umanjivanje ožiljaka od akni

· poboljšanje teksture kože (glatkoća, svježina, elastičnost, sjaj kože)

PRF terapija ne primjenjuje se u slučajevima sa poremećajima krvi, autoimunosnim bolestima, antikoagulantne terapije, trudnoće, malignih bolesti.

Opis tretmana

PRF zahvat gotovo je bezbolan i traje oko 1-1,5 sati. Prvo se na pacijentovu kožu nanosi krema koja anestezira područje zahvata. Nakon pola sata njenog djelovanja, koža se čisti od anestetske kreme, dezinficira se i iz pacijentove vene vadi se mala količina krvi. Epruvete s krvlju stavljaju se u poseban aparat gdje se centrifugiraju i na taj se način fibrin sa stanicama odvaja od ostalih sastojaka krvi. Tako dobiveni fibrin se nježno malim ubodima aplicira u kožu i počinje proces regeneracije tkiva. Za potpuniji efekt pomlađivanja, na kožu se ujedno primjenjuje i Dermapen terapija mikroiglicama. Dermapen je proizvod koji sadrži 12 mikroiglica za jednokratnu uporabu. Dužina tih mikroiglica je podesiva tako da se može kontrolirati dubina uboda u kožu. Za razliku od drugih proizvoda s mikroiglicama, Dermapen ima poseban vertikalni kut uboda što pruža sigurniju i ravnomjerniju metodu površinskog oštećenja kože. Ta mehanička mikrooštećenja kože potiču proliferaciju kolagena u fibroblastima i početak zarastanja tj. stvaranja novog mladog tkiva. Za vrijeme Dermapen terapije koža se premazuje PRF preparatom kojemu se omogućuje dodatno prodiranje u kožu i postiže se višestruki učinak revitalizacije kože.

Za najbolje rezultate preporučuju se tri tretmana u razmaku od 4 do 6 tjedana. Već u par tjedana nakon tretmana vidljivo je poboljšanje u vlažnosti i teksturi kože, a potpuni efekt očekuje se tijekom sljedećih mjeseci jer je potrebno određeno vrijeme za formiranje novih kolagenih vlakana, elastina i kapilara. Učinci terapije mogu trajati i do dvije godine, ovisno o osobi.

Oporavak

Neposredno nakon tretmana pojavljuje se crvenilo kože koje se unutar par sati smanjuje, a za dan-dva potpuno nestane.

Preporučuje se :

· ne šminkati se i ne koristiti svoje preparate za kožu 24-48 h nakon tretmana

· izbjegavati Aspirin, Andol, Ibuprofen i ostale nesteroidne protuupalne lijekove, Vitamin A, E

· izbjegavati naporne tjelovježbe 3 dana od tretmana

· izbjegavati sunce i solarij 10 dana nakon tretmana

Imate li pitanje za nas?

Pošaljite upit

Naši pacijenti o nama

Dogovorite svoj pregled već danas

S povjerenjem nam se javite s upitom, a naš stručni tim javit će vam se u najkraćem mogućem vremenu. Najbrži način kako doći do odgovora je ispunjavanje kontakt forme.

Načini plaćanja

  • Maestro, Visa (ZABA) 2-24 rata beskamatno
  • Mastercard (ZABA) 2-36 rata beskamatno
  • Maestro, Visa (PBZ tek. račun) 2-12 rata beskamatno
  • PBZ Visa (Amex) 2-6 rata beskamatno
  • Diners 2-12 rata beskamatno

Kontaktirajte nas

    Priložite RTG snimku